10.000 KM za postavljanje nišana i spomen-obilježje šehidima

Anadolija
10.000 KM za postavljanje nišana i spomen-obilježje šehidima
Fond Kantona Sarajevo za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen obilježja-žrtava genocida i Općina Ilidža potpisali su Sporazum o sufinansiranju projekta Fonda memorijala na području KS.

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić rekao je da će sporazumom sredstva u iznosu od 10.000 KM iz budžeta ići u svrhu izrade i postavljanja nišana te spomen-obilježja šehidima, poginulim borcima i umrlim veteranima Armije RBiH ukopanim na grobljima na području Kantona Sarajevo kojima upravlja Fond memorijala.

"Osim što za ovu oblast mi nemamo nadležnost, ipak su to sredstva koja će, nadam se, pomoći Fondu da nastave brigu o nišanima za sinove BiH. Mi održavamo i ostala spomen obilježja na našoj teritoriji i za tu svrhu izdvajamo sredstva", istakao je Memić.

Mirsad Delalić, zamjenik direktora Fonda koji je danas potpisao sporazum zahvalio se Memiću te Općini Ilidža na finansijskoj podršci. 

"Općina Ilidža i ove godine izdvaja značajna sredstva i pomaže nam kako bi mogli postaviti nišane i spomenike. Hvala im na tome", rekao je Delalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije